tuinderskring

Het Tuinpad Harenkarspel leidt u in 38 kilometer langs diverse opmerkelijk fraaie locaties binnen de gemeente Harenkarspel in Noord-Holland. U fietst langs de bedrijven die hun medewerking verlenen aan deze ‘Tuinderskring Harenkarspel Tour’. Deze bedrijven zijn vaak te bezichtigen zodat u het echte Noord Hollandse platteland leert kennen. Daarnaast komt u kenmerken tegen van de rijke natuur- en cultuurhistorie die ligt in dit gebied.

Tijdens de fietstocht zult u merken dat Harenkarspel een charmante plattelandsgemeente is in Noord-Holland, die zich kenmerkt door veel open ruimte rond veertien karakteristieke grote en kleinere dorpsgemeenschappen. Deze gemeente is bekend om zijn gastvrijheid als zomers recreatieverblijf voor toeristen, die op redelijke afstand van de kust vakantie vieren. Dit gebied wordt ook wel ‘de tuinen achter de duinen’ genoemd.

De Tuinderskring Harenkarspel leden welke het initiatief hebben genomen deze fietsroute uit te zetten, nodigen u uit om deze route van 38 kilometer te fietsen. Naast de mooie bezienswaardigheden die gemeente Harenkarspel te bieden heeft bezoekt u op deze manier ook de bedrijven die gezamenlijk dit mooie platteland vormen.

De Tuinderskring bedrijven zijn zeer divers in product en activiteit waardoor elk bedrijf opzich zeker een bezoek waard is.

Zo kunt u in de zomer volop genieten van aardbeien, zonnebloemen, pompoenen, ambachtelijke zuivel, biologische producten, dahlia's en tropische Anthuriums. U kunt er gerust een dag voor uittrekken. De Tuinderskring hoopt op deze manier het platteland meer bekendheid te geven.

In het weekend van 23 en 24 augustus vindt het Tuinpad Harenkarspel kunstweekend plaats. Zie voor meer informatie de kunstweekend pagina op deze site.

De fietsroute begint en eindigt bij het fietstransferium in Schoorldam. Voor een uitgebreide routebeschrijving of de folder van de Tuinderskring Harenkarspel kunt u op onze site terecht.

www.tuinderskringharenkarspel.nl