nieuws

15 Apr 2023 - Nieuw seizoen, nieuwe kansen!

Voor teeltjaar 2023 voegen we graag nog een paar collega's toe aan ons team. Bekijk snel de vacatures! Scholieren of jongeren met een tussenjaar! Scholieren die in de buurt van 't Rijpje (St Maarten) wonen en graag een centje bijverdienen in de zomer zijn van harte welkom op ons bedrijf. In de zomer kunnen wij een paar extra 'handen' voor het werk op het land en in de...  lees verder »

16 Mrt 2023 - Nieuwe bio-winkel, lichte ontmoetingsplek

Lentemarkt bij De Lepelaar op 24 en 25 maart 2023 Biodynamisch teeltbedrijf De Lepelaar opent op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart 2023 voor iedereen haar deuren! Aanleiding is de opening van de geheel vernieuwde winkelruimte – een lichte orangerie - met koffiebar en proefkeuken. Voor deze gelegenheid is er een tweedaagse minimarkt opgezet met allerlei gezonds en lekkers en zijn er...  lees verder »

14 Okt 2022 - Echt waar? Euroknallers bij De Lepelaar!

Tien heerlijke Lepelaar herfstgroenten voor maar 1 euro!   ...  lees verder »

15 Sep 2022 - Het oude ambacht herleeft: vlas en droge bonen

Oprichter en eigenaar van De Lepelaar Jan Schrijver houdt ervan op de Lepelaar personeelsleden te testen op hun historische kennis. De afgelopen weken was 'het oude ambacht' aan de beurt... doet u mee?   Vlas Bonen   ...  lees verder »

30 Aug 2021 - Feestelijkheden vanwege 50 jarig jubileum

We bestaan dit jaar op de kop af vijftig jaar (1971-2021). Op vrijdag 27 augustus vierden we dit in kleine kring en heeft oprichter Jan Schrijver een koninklijke onderscheiding ontvangen. Wat een uitbundig feestweekend had moeten worden, werd uiteindelijk (vanwege corona) een bescheiden samenkomst met familieleden en enkele Lepelaar-vrienden van het eerste...  lees verder »

21 Mei 2021 - Karavaan waait aan bij De Lepelaar

Tijdens het pinksterweekend en het weekend erna is De Lepelaar onderdeel van locatietheater Karavaan. Studenten van  ArtEZ Arnhem maken en spelen op ons terrein de eindvoorstelling TREK, een interactieve voorstelling over voedsel en ieders rol in de voedselketen. Meer informatie: Sprokkeltocht - Karavaan Première TREK: voorstelling Muziektheater voor Karavaan –...  lees verder »

1 Mrt 2021 - Actie boer Bram overweldigend succes

Boer Bram moest het hoofd buigen voor het Ministerie van Landbouw. Dat vinden we onterecht. Daarom zijn we een actie begonnen die boer Bram moet helpen bij de aanschaf van een nieuwe trekker. Update 31-03-2021 Het is gelukt! In nog geen maand tijd heeft de actie 'geen boete maar beloning voor boer Bram' meer dan euro 35.500 opgeleverd. Vandaag is het succes bezegeld met een...  lees verder »

14 Dec 2020 - Openingstijden tijdens de kerstperiode

De kerstperiode staat voor de deur. Meer dan andere jaren - want met een harde lockdown in het vooruitzicht - bereiden wij ons voor op een zeer bedrijvige periode. Hier vindt u een overzicht van openingstijden en meer praktische informatie. Pallets vol naar de groothandelsEerst krijgen Joris en zijn team het druk met het voorbereiden van alle grote bestellingen voor onze belangrijke afnemers. Dit...  lees verder »

19 Nov 2020 - Onze winkel vanaf 1 december ook op dinsdag open!

Vanaf volgende maand is onze winkel ook op dinsdag geopend van 9-18 uur. Dit houdt in dat we voortaan van dinsdag t/m vrijdag geopend zijn van 9-18 uur en op zaterdag van 9-16 uur. Met de verruiming van de winkeltijden hopen we nog beter tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar (onze) verse bio-groenten. Rustig winkelenVerder biedt de extra winkeldag een mogelijkheid om de grootste drukte in...  lees verder »

14 Okt 2020 - 'Corona realiteit' bij De Lepelaar - een update

Op 16 maart 2020 publiceerden wij het eerste bericht 'Corona realiteit bij De Lepelaar'. Inmiddels zijn we zeven maanden verder en zijn de berichten niet gunstig.    Via deze update willen we iedereen vragen met hernieuwde aandacht onze corona regels te volgen.  ** Beste klanten en relaties van De Lepelaar,Wij zijn voedselproducenten, wat in tijden van corona (dreiging) inhoudt...  lees verder »

18 Aug 2020 - Lepelaar en Ooievaar slaan de handen ineen

Kom lekker corona-proof buiten dineren in de (kruiden)tuin of (bij slecht weer) in onze kas.  Er zijn nog een paar plekken vrij! Restaurant De Ooievaar serveert een (H)EERLIJK 4-gangen menu voor € 47,50 (excl drankjes), uiteraard bereidt met onder andere BIOLOGISCHE producten van De Lepelaar. Ook is het mogelijk om een COMPLEET ARRANGEMENT te reserveren voor € 72,50, met...  lees verder »

7 Nov 2019 - Zaterdag 9 november: Proef de herfst!

Het is weer tijd voor soep en stampot. Op zaterdag 9 nov 2019 is Joris van Tongeren er weer met een tafel vol lekkere warme herfstproeverijen boordevol Lepelaar groenten! Dus kom winkelen en laat je inspireren! Het is weer tijd voor soep en stampot. Op zaterdag 9 november 2019 is onze vaste chef en natuurvoedingsadviseur Joris van Tongeren er weer met een tafel vol lekkere warme herfstproeverijen...  lees verder »

18 Sep 2019 - Demeter wil alles van ons weten!

Stichting Demeter - kortgezegd de hoeder van de biologisch dynamische sector - vond het deze zomer tijd worden om ons een flink aan de tand te voelen over ons bedrijf. Interview over bedrijfsopvolging In juni spraken we met een journalist over bedrijfsopvolging. Dit heeft geresulteerd in een interview in het Demeter Magazine van september 2019. Eén van de vragen tijdens het interview was...  lees verder »

8 Mrt 2019 - 'Meer biologische landbouw in Noord-Holland'

De Lepelaar maakt zich hard voor meer duurzame en biologische landbouw en deelt graag kennis. Afgelopen vrijdag 8 maart 2019 'passeerde' de PvdA-campagnetrein De Lepelaar om zich van haar groentste kant te laten zien. 'De PvdA gaat zich de komende vier jaar hard maken voor ten minste 10% biologische landbouw in de provincie Noord-Holland', aldus Adnan Tekin gedeputeerde van de provincie...  lees verder »

26 Jan 2019 - Moderne en minder moderne helden

Jan Schrijver, oprichter van De Lepelaar, schrijft maandelijks een column in Ekoland, het vakblad voor de biologische landbouw. De laatste twee colums waren gewijd aan onze hedendaagse helden, waaronder Max Verstappen en Louise Fresco. Hun gedachtegoed van 'sneller, sneller, meer, meer' wordt vergeleken met een paar denkers van weleer, zoals Friedrich Nietzsche en Rudolf Steiner. Lees de columns...  lees verder »

26 Jan 2019 - Groentemozaïek van De Lepelaar

Aan het einde van deze maand, zo viel te lezen in de Schager Courant (19 januari 2019), start de Albert Heijn met een grote reclamecampagne voor sla. Deze sla is op innovatieve wijze gekweekt, namelijk op water. De slacampgne volgt op een tweedaags evenement (26 en 27 januari) in Schagen: Bloemrijk Schagen. Naast een zee aan tulpen wordt het winkelend publiek getrakteerd op een twee meter dertig...  lees verder »

12 Dec 2018 - Jorinde terug in de kool bij De Lepelaar

Er wordt wel eens gezegd dat baby's uit de kool komen. De blonde uit witte kool. Ik moest daar aan denken toen ik een paar weken geleden een middagje door de witte kool kroop. Ik hielp bij het snijden van de laatste rijen op een stuk land aan de rand van het dorp Warmenhuizen.  Het was een prachtige novembermiddag. Dat ik aan mijn jeugd moest denken was niet zo verwonderlijk, want mijn...  lees verder »

12 Apr 2018 - De vogelbescherming op bezoek bij de Lepelaar

In het kader van de vogelvriendelijke weken van Ekoplaza kwam de volgelbescherming op bezoek bij ons bedrijf. En maakde de volgende impressie. klik hier       ...  lees verder »

21 Feb 2018 - "De aarde zucht en kreunt"

Column van Jan Schrijver voor Ekoland."De technologische landbouw rukt steeds sneller op. Het vleesvee komt de wei niet meer in en wordt met duizendtallen in grote megastallen vetgemest. Gaat de technologische landbouw dan toch winnen in Nederland?" Column Jan Schrijver, BD-tuinbouwer en voorzitter Stichting Demeter: De aarde zucht en kreunt "Terwijl de zeespiegel weer twee centimeter is...  lees verder »

6 Sep 2017 - Reactie van Jan op het fipronil-schandaal

Naar aanleiding van het fipronil schandaal schreef Jan Schrijver een ingezonden brief aan de Opinie pagina van Dagblad Trouw. Daar werd het niet geplaatst, maar wel op de site van de stichting Demeter. Hoe gevaarlijk zijn chemische bestrijdingsmiddelen in de landbouw nu echt voor onze gezondheid? Het insectenbestrijdingsmiddel fipronil, wat nu in de eieren is gevonden geeft aan hoe gemakkelijk...  lees verder »

24 Mei 2017 - Wij doen ook mee!

Op zaterdag 17 juni 2017 doen wij mee met de landelijk georganiseerde open dag van Lekker naar de Bioboer.(Let op, alléén zaterdag!) U bent de hele dag van harte welkom! Er zijn proeverijen, u kunt een rondleiding krijgen en voor de kinderen is er ook genoeg te zien en te doen. Tot 17 juni...  lees verder »

10 Apr 2017 - Een (fiets)kratje van de Lepelaar vol voorjaarsproducten

(10-4-2017) Vanaf deze week te bestellen: Een leuk cadeau om weg te geven of zelf te houden: een houten kratje vol heerlijke biologische voorjaarsproducten. Voor €30,- krijgt u een leuk houten kratje met veel verse voorjaarsproducten: Inhoud: (* geteeld door de Lepelaar)- Een fles biologische witte wijn (of appelsap**)- 6 eieren- Bosje lente-ui*- Bosje raapstelen*- Snijbiet*- Bosje rucola*-...  lees verder »

21 Dec 2016 - feestelijke-heropening-van-onze-winkel

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 december 2016 gaan we feestelijk de winkel 'heropenen'.Er staat 's ochtends een warm kopje koffie of thee voor u klaar en 'middags kunt u ook een warm glaasje glühwein drinken.Dus u bent meer dan welkom voor al uw biologische kerstboodschappen!      ...  lees verder »

1 Nov 2016 - Winterkost

November 2016. Afgelopen week heeft de herfst echt zijn intrede gedaan, met gure dagen en koude nachten. Voor de natuur en de landbouw is het heel goed, een tijdje kou en vorst. De sapstromen in de bomen komen tot stilstand en het ongedierte verdwijnt van het land. November 2016. Afgelopen week heeft de herfst echt zijn intrede gedaan, met gure dagen en koude nachten. Voor de natuur en de landbouw...  lees verder »