nieuws

12 Apr 2018 - De vogelbescherming op bezoek bij de Lepelaar

In het kader van de vogelvriendelijke weken van Ekoplaza kwam de volgelbescherming op bezoek bij ons bedrijf. En maakde de volgende impressie. klik hier       ...  lees verder »

21 Feb 2018 - "De aarde zucht en kreunt"

Column van Jan Schrijver voor Ekoland."De technologische landbouw rukt steeds sneller op. Het vleesvee komt de wei niet meer in en wordt met duizendtallen in grote megastallen vetgemest. Gaat de technologische landbouw dan toch winnen in Nederland?" Column Jan Schrijver, BD-tuinbouwer en voorzitter Stichting Demeter: De aarde zucht en kreunt "Terwijl de zeespiegel weer twee centimeter is...  lees verder »

6 Sep 2017 - Reactie van Jan op het fipronil-schandaal

Naar aanleiding van het fipronil schandaal schreef Jan Schrijver een ingezonden brief aan de Opinie pagina van Dagblad Trouw. Daar werd het niet geplaatst, maar wel op de site van de stichting Demeter. Hoe gevaarlijk zijn chemische bestrijdingsmiddelen in de landbouw nu echt voor onze gezondheid? Het insectenbestrijdingsmiddel fipronil, wat nu in de eieren is gevonden geeft aan hoe gemakkelijk...  lees verder »

24 Mei 2017 - Wij doen ook mee!

Op zaterdag 17 juni 2017 doen wij mee met de landelijk georganiseerde open dag van Lekker naar de Bioboer.(Let op, alléén zaterdag!) U bent de hele dag van harte welkom! Er zijn proeverijen, u kunt een rondleiding krijgen en voor de kinderen is er ook genoeg te zien en te doen. Tot 17 juni...  lees verder »

10 Apr 2017 - Een (fiets)kratje van de Lepelaar vol voorjaarsproducten

(10-4-2017) Vanaf deze week te bestellen: Een leuk cadeau om weg te geven of zelf te houden: een houten kratje vol heerlijke biologische voorjaarsproducten. Voor €30,- krijgt u een leuk houten kratje met veel verse voorjaarsproducten: Inhoud: (* geteeld door de Lepelaar)- Een fles biologische witte wijn (of appelsap**)- 6 eieren- Bosje lente-ui*- Bosje raapstelen*- Snijbiet*- Bosje rucola*-...  lees verder »

21 Dec 2016 - feestelijke-heropening-van-onze-winkel

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 december 2016 gaan we feestelijk de winkel 'heropenen'.Er staat 's ochtends een warm kopje koffie of thee voor u klaar en 'middags kunt u ook een warm glaasje glühwein drinken.Dus u bent meer dan welkom voor al uw biologische kerstboodschappen!      ...  lees verder »

1 Nov 2016 - Winterkost

November 2016. Afgelopen week heeft de herfst echt zijn intrede gedaan, met gure dagen en koude nachten. Voor de natuur en de landbouw is het heel goed, een tijdje kou en vorst. De sapstromen in de bomen komen tot stilstand en het ongedierte verdwijnt van het land. November 2016. Afgelopen week heeft de herfst echt zijn intrede gedaan, met gure dagen en koude nachten. Voor de natuur en de landbouw...  lees verder »