• DSC01717a
DSC01717a

nieuws / Het verhaal van de groentepakketten

« terug naar overzicht

De groentepakketten... liggen elke vrijdag en zaterdag fris en fruitig te wachten op hun abonnees. Steeds weer een vers pakket, uit het seizoen, zoveel mogelijk van dichtbij én gevarieerd. Maar wanneer begon de Lepelaar met de groentepakketten? En wat voor werk gaat eraan vooraf, voordat het bij u op uw bordje ligt? 

Het eerste groentepakket maakte in Inge in 1996 en wel op speciaal verzoek. Dit pakketje reisde mee naar de muziekvereniging om bij de klant te komen. Anno 2014 telt de oplage wekelijks ongeveer 60 pakketten. Of eigenlijk tassen. Grote en kleine. En wist u dat ze niet alleen bij de Lepelaar verkocht worden? Ook via molen de Gouden Engel in Koedijk is het mogelijk om groenteabonnee van een Lepelaarpakket te zijn.

We doen elke keer ons best om tot een verrassende groentetas te komen. Niet alleen maar kool in de winter… af en toe iets exotisch zoals granaatappel of avocado… zowel blad-, als wortelgroente... recepten ter inspiratie…. Maar altijd met superverse groenten van de Lepelaar, aangevuld met aanbod van biologische groothandels UDEA en Odin.

Deze week (week 8) zit er in het pakket: gele kool, raapstelen en wortelen van de Lepelaar. Verder rode paprika, knolselderie en broccoli.

Tot slot een aantal foto’s: van de jongens die uw Lepelaarse groentes hebben geoogst en schoongemaakt. De pakketjes die klaar staan om gevuld te worden. En als bonus het uitzicht van de Lepelaar by night.

En wie is nou het langste groenteabonnee bij de Lepelaar? Wij weten het niet meer... Als u denkt dat u het bent, dan mag u zich melden!

DSC01728

DSC01717a

DSC01719a