nieuws / Feestelijkheden vanwege 50 jarig jubileum

« terug naar overzicht

We bestaan dit jaar op de kop af vijftig jaar (1971-2021). Op vrijdag 27 augustus vierden we dit in kleine kring en heeft oprichter Jan Schrijver een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Wat een uitbundig feestweekend had moeten worden, werd uiteindelijk (vanwege corona) een bescheiden samenkomst met familieleden en enkele Lepelaar-vrienden van het eerste uur. 

Geridderd
Als totale verrassing werd Jan Schrijver benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn pionierswerk als biodynamisch tuinder en voor zijn talrijke maatschappelijke functies. Recent daarin is zijn voorzitterschap van Stichting Demeter, de organisatie die waakt over de kwaliteit van de biodynamische landbouw en voeding.  
Uitreiking lintje

opspelden lintje

Lezing 
Tijdens de bijeenkomst werd er een lezing verzorgd door Edith Lammerts van Bueren. Zij is emeritus hoogleraar Biologische Plantveredeling en werkte lange tijd voor het Louis Bolk instituut en Wageningen Universiteit. 

Thema van de lezing was 'Een veerkrachtige aarde'. Lammerts van Bueren legt uit waar in haar optiek de BD-landbouw staat en wat ze aan 'de bd-gemeenschap' wil meegeven als het gaat om het uitdragen van waar ze voor staan en waarom dat belangrijk is.

Gaan we door op de weg van volledige controle en beheersing van de natuur of durven we te vertrouwen op de weg van de veerkracht?

Hier kunt u de volledige tekst van de lezing vinden
Hier kunt u de powerpoint presentatie bekijken
Hier kunt u een videoverslag vinden van de lezing

1 maart 1971 - Registratie KvK
Op maandag 1 maart bestonden we precies 50 jaar, omdat dat de datum was waarop Jan Schrijver zijn bedrijf inschreef in het register van de Kamer van Koophandel.

Dit moment hebben we gevierd met taart en een filmpje met foto's uit de oude doos. 

Korte video met beelden van de beginjaren