nieuws / Kunstweekend 2008 een groot succes!

« terug naar overzicht

De Lepelaar maakt onderdeel uit van de Tuinderskring Harenkarspel. Zij hebben een fietstocht in de vorm van een tuinpad uitgezet langs een diversiteit aan plattelandsbedrijven. Via de dorpen Warmenhuizen, Eenigenburg, Sint-Maarten, Dirkshorn en Waarland voert de route u langs een aardbeienkweker, Anthurium kwekerij, biologische veehouderij en tuinderij, kweker van Zonnebloemen en een Dahlia showtuin. Tijdens het kunstweekend in augustus j.l. had elk van de Tuinderskring bedrijven een hoop aandacht besteed aan kunst. Dit resulteerde in een unieke route die het platteland combineerde met kunst.

Kunstweekend op de Lepelaar
Vanuit deze Tuinderskring was er dit jaar op 23 en 24 augustus (2008) een kunstweekend georganiseerd. De Lepelaar droeg hierin een steentje bij door een zeer speciale expositie te organiseren van kunstschilder Ad Groot die zijn inspiratie onder andere opdoet in Parijs waar hij geruime tijd woonde.

 DSC_3167  DSC_3174

Kunstschilder Ad Groot
Ad Groot (1953), is geboren in Holland, maar woonde en werkte
22 jaar in Parijs. Veel exposities met zijn werk vonden plaats in zijn geboorteplaats Bergen (Noord Holland), waar de natuur: zee, duinen en bos overheersen. De natuur is voor Ad Groot altijd een grote bron van inspiratie geweest. Botanische structuren, zaden, bloemen, details van planten zoals takjes en bladeren zijn in veel van zijn schilderijen te herkennen, meestal in olieverf op linnen.

De planten die wij in zijn schilderijen zullen ontdekken zijn niet de bekende planten die wij dagelijks zien, maar de planten zoals Ad Groot ze ziet. Op Groot's canvassen neemt de natuur een nieuwe wending.

DSC_3225