nieuws / 'Meer biologische landbouw in Noord-Holland'

« terug naar overzicht

De Lepelaar maakt zich hard voor meer duurzame en biologische landbouw en deelt graag kennis. Afgelopen vrijdag 8 maart 2019 'passeerde' de PvdA-campagnetrein De Lepelaar om zich van haar groentste kant te laten zien.

'De PvdA gaat zich de komende vier jaar hard maken voor ten minste 10% biologische landbouw in de provincie Noord-Holland', aldus Adnan Tekin gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol en lijsttrekker namens de PvdA in Noord-Holland.

Tekin deed zijn belofte in het 'hol van de leeuw', namelijk in de kantine van De Lepelaar, tijdens een themabijeenkomst over de landbouw. Hij reageerde op een oproep voor méér biologische en duurzame landbouw in Noord-Holland door zijn vier partijgenoten en kandidaten voor de Provinciale Staten-verkiezingen uit de kop van Noord-Holland: Aukelien Jellema (7), Mirjam van Musscher (11), Jan Schrijver (31) en Marlene Talsma (33).

Tijdens de themabijeenkomst overhandigede Jan Schrijver een manifest en brochure met daarin 3 artikelen: (1) over de positie van Noord-Holland als historische koploper voor de biologische landbouw, (2) over duurzame bollenteelt in Noord Holland en (3) over het belang van goede opleidingen voor de (biologische) landbouw.

Lees hier het manifest (oproep samengevat in vier kernpunten) en de brochure

 Manifest_webAdnan en Jan 8 mrt