nieuws / Kom Toekomst Zaaien op 5 oktober!

« terug naar overzicht

Zaai je mee? Op zaterdag 5 oktober om 14 uur is iedereen, jong en oud, welkom om mee te doen met het inzaaien van een akker op biodynamisch tuinbouwbedrijf De Lepelaar in Sint-Maarten. 

Bij het Toekomst Zaaien loop je in een rij over de akker, terwijl je het zaad in een boog voor je uit strooit. Ook kinderen doen mee. Samen zaaien heeft iets magisch. Het is een zaadmengsel van granen en bloemen; goed voor de biodiversiteit.

Toekomst Zaaien is een internationaal project dat in 2006 in Zwitserland is gestart. Sindsdien hebben tienduizenden burgers en boeren meegezaaid in ruim tien landen. Het project Toekomst Zaaien betrekt burgers bij een vruchtbare landbouw en bij de bron daarvan: een grote diversiteit van zaden die vrij beschikbaar zijn. Meer diversiteit op de akker levert meer variatie in het winkelschap en meer variatie op het bord.

Het Toekomst Zaaien vindt plaats in alle weekenden van oktober 2019, op acht biodynamische boerderijen in Nederland en Vlaanderen. Alle locaties staan op toekomstzaaien.nl. Het wordt georganiseerd door Stichting Demeter samen met Stichting Zaadgoed en de BD-Vereniging.