nieuws / Winterkost

« terug naar overzicht

November 2016. Afgelopen week heeft de herfst echt zijn intrede gedaan, met gure dagen en koude nachten. Voor de natuur en de landbouw is het heel goed, een tijdje kou en vorst. De sapstromen in de bomen komen tot stilstand en het ongedierte verdwijnt van het land.

November 2016. Afgelopen week heeft de herfst echt zijn intrede gedaan, met gure dagen en koude nachten. Voor de natuur en de landbouw is het heel goed, een tijdje kou en vorst. De sapstromen in de bomen komen tot stilstand en het ongedierte verdwijnt van het land. Bij De Lepelaar zijn we in deze tijd hard bezig om de wintergroenten te oogsten. Boerenkool (heerlijk met de vorst erover!), palmkool,  witte- en rode kool en gekleurde wortelen van het land. In de kas andijvie en winterpostelein. De pompoenen die we al een tijdje geleden hebben geoogst liggen samen met de aardappelen te drogen in de 'warme' cel. Al deze groenten bevatten veel vitamines (voornamelijk C) en mineralen, goed voor de weerstand in deze tijd! 
In de schuur zijn de mannen hard bezig om de groenten te spoelen en te sorteren voor onze afnemers. Een deel van de groenten komt direct terecht in onze winkel, verser kan niet! De boerenkool verkopen we gewoon per struik, dan blijven alle voedingsstoffen behouden. Benieuwd? Graag verwelkomen wij u in onze gezellige verswinkel bij De Lepelaar!