• Koop eerlijke biologische producten in de winkel van de Lepelaar
Koop eerlijke biologische producten in de winkel van de Lepelaar

winkel

Ons winkeltje bestaat bijna net zolang als het bedrijf. Inge is er in 1989 mee verder gegaan, toen Marjolein, de jongste, 5 jaar oud was. Vervolgens mochten de drie jonge Schrijvertjes om de beurt meehelpen. Daarna moesten we hulp vragen van anderen, zoals: Elisabeth, Merel, Liset, Iteke, Nienke, Eline. Steeds konden we weer rekenen op enthousiaste mensen.

Eerst hadden we groenten, brood en zuivel, later werd het aangevuld met fruit, conserven en door een vriendin gedroogde kruiden. De klandizie groeide gestaag. Na de verhuizing naar het Rijpje vermoedden we een terugval van het aantal klanten, maar dat was niet het geval. De Noordkop waar we nu woonden, had niet veel biowinkels. Schoorl, Bergen en Alkmaar waren nu gevoelsmatig heel ver. Er loopt een denkbeeldige grens tussen Warmenhuizen en Tuitjenhorn. Vandaar dat het zoveel tijd vergt om het tussengebied te plannen(?!)

De Lepelaar is inmiddels in het Rijpje neergestreken. Ruim vijf jaar voordat dit gebeurde waren de onderhandelingen met de gemeente rond. En nu gebruiken we het Oude land nog steeds! Maar ook wij doen aan lange termijn planning: De kippenhouderij zou weer opgezet worden. Op het oude bedrijf hadden we altijd van die kakelverse eieren in de winkel. Eieren van de groothandel waren natuurlijk niet vers. Alles went, dat wel natuurlijk, maar nu er steeds vaker eieren uit het buitenland worden ingevoerd , hoezo vers? Eindelijk, eindelijk, mevrouw Slijkerman hielp me het onthouden: Er komen nieuwe kippen! 25 juni ’08 is het hok gebouwd!!We gaan door met het verbeteren van het aanbod.

Aardbei-spinazie, hertshoornweegbree, warmoes, slobberkool: Ook de vergeten groenten worden bij ons in de winkel opnieuw ontdekt. We zijn afhaalpunt van de Odinwebwinkel. Vlees kan bij de Groene weg slagerij (in Schoorl)besteld worden of ook via de webwinkel van Odin. U ziet, we hebben een steeds groter assortiment en met uw steun breiden we de service al meer uit. Let ook op de nieuwe openingstijden!

Inge Schrijver de Roos.

IMG_20161221_114433